Vzhůru do Ameriky

Když našinec zatouží po cizích krajích, může se do nich vesměs vypravit, poznat je a pak se třeba zase vrátit s tím, že je sice všude dobře, ale doma nejlépe. Států, v nichž našinci nejsou vůbec vítáni, je minimum, a proto stačí dodržet ‚pravidla hry‘ a dá se podívat leckam.

Ale jsou tu pochopitelně i tací, jimž takové podívání se nestačí. Jsou i ti, kdo už prostě necítí potřebu zůstávat doma a chtějí to zkusit jinde. Třeba až za onou známou ‚velkou louží‘. A nechtějí tam třeba jet jenom v pozici obyčejného turisty. Chtějí třeba i vybílit své zdejší konto a začít podnikat v zemi neomezených možností, tedy ve Spojených státech.

New York

Proti gustu žádný dyšputát, jak se říká. Když to dotyční chtějí, ať to klidně zkusí. Třeba se jim jejich sen vyplní, třeba také ne, do toho ale nám ostatním už nic není. Je to jejich volba.

I když to pochopitelně jenom na dotyčných lidech samotných nezávisí. Záleží i na tom, jak se k tomu postaví zmíněná země, do které chtějí zamířit. Protože všude jsou nějaká ta pravidla a vítán je jenom ten, kdo je akceptuje a dodržuje.

world-trade-center

A když tak chce někdo v USA podnikat, musí si nejprve vyřídit úřední náležitosti, jež s tímto souvisejí. A protože u nás vesměs nemáme zase až tak dokonalé povědomí o amerických zákonech, určitě přijde vhod pomoc od někoho, kdo ví, jak takové investice v USA fungují, co se tam po člověku, který tam chce investovat a podnikat, žádá. Protože jinak by tam našinec lehce narazil a měl problémy, jimž je určitě lepší se vyhnout.

A proto určitě přijde vhod pomoc od někoho, kdo pomůže i s takovými záležitostmi, jako je dočasné nebo trvalé pracovní povolení ve Spojených státech spojené s investicí v USA. Protože kdo z nás ví, že tam existuje nepřistěhovalecké a přistěhovalecké vízum, závisející na velikosti investice, kdo ví, kolik taková investice musí činit a jak se s ní musí naložit? Možná nikdo. A neznalost zákona, jak známo, neomlouvá.